FONTOS! Az igazolások, szakorvosi javaslatok... meghosszabbítására a dokumentum lejárati dátuma előtt minimum 3 hónappal kérjenek időpontot! Ezt megtehetik a központi telefonszámunkon vagy a szakorvos e-mailcímére írt levelükben.

 

Emelt összegű családi pótlék

Emelt összegű családi pótlék a gyermek neveléséhez, iskoláztatásához havi szinten nyújtott támogatás. Emelt összegű ellátásra jogosult a szülő, ha a gyermeke tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos. Az igényléshez szükséges igazolást szakorvos állítja ki. Az igénylő lakóhelye vagy tartózkodási helye szerint illetékes Kincstárnál lehet benyújtani a kérelmet. Jogosultság

 

Gyermek Otthongondozási Díj

Gyermek Otthongondozási Díj-ra (GYOD) jogosult a szülő, súlyosan fogyatékos, önellátásra képtelen gyermeke után. Az igényléshez szükséges szakorvosi javaslatot ambulanciánkon a gyermek betöltött 6 éves koráig állítunk ki! Jogosultság és ügyintézés.

 

Ápolási Díj

Ápolási Díj -ra jogosult a hozzátartozó ha állandó és tartós gondozásra szoruló
a) súlyosan fogyatékos, vagy
b) tartósan beteg 18 év alatti
személy gondozását, ápolását végzi és az ápolt személyre tekintettel a gyermekek otthongondozási díjára való jogosultsága neki vagy hozzátartozójának nem áll fenn. Az igényléshez szükséges szakorvosi véleményt szakorvos állítja ki. Jogosultság és ügyintézés.

 

Gyógyászati segédeszköz

Gyógyászati segédeszköz felírását szakorvos rendelheti, ez ambulanciánkon leginkább  nadrágpelenka felírását jelenti az általunk gondozott gyermekek részére akik betegsége, állapota ezt indokolttá teszi.  További információk.

 

Szakorvosi javaslat szükséges:

-        az tanköteles korú gyermek egyéni tanrendben való oktatásának engedélyezéséhez

-        a 18 életévet betöltött tartósan beteg vagy súlyosan fogyatékos gyermek gondnokság alá vételéhez

-        a 18 életévet betöltött, megváltozott munkaképességű személy ellátásának megállapításához

 

EESZT hozzáférés 

A gyermek egészségügyi adataihoz való hozzáférés (EESZT) ügyintézése