Magunkról

Ambulanciánk dolgozói 2004. januárban alapítványt hoztak létre, hogy a különböző pszichés problémával küzdő, mentális betegségben szenvedő, hátrányos helyzetű gyermekeket, az egészségügy kereteit meghaladó szinten tudjuk ellátni.

Célunk

• a gyermekek pszichés állapotának javítása
  • a gyógyító munka elősegítése
  • a prevenció eredményesebbé tétele

Ennek érdekében

• Előadásokat, tanfolyamokat szervezünk (budapest és vidéki házi gyermekorvosoknak, pedagógusoknak)
  • Kiadványokat jelentetünk meg (szülőknek, védőnőknek, gyerekeknek, pedagógusoknak).
  • Programokat biztosítunk beteg gyermekeknek, amik személyiségük fejlesztésén kívül, a pszichés betegségek leküzdésében is segítenek. (Pl.: önismereti csoport, kreatív csoport, viselkedésterápiás csoport)

Alapítványunk segíti

• Külső szakemberek bevonását az osztály munkájába
  • Az osztály dolgozóinak továbbképzését

Pályázatok

• 2005/2006-ban részt vettünk az Egészségügyi- Szociális- és Családügyi Minisztérium egészségfejlesztést szolgáló szakmai program pályázatán, ahol
    "A liaison (kapcsolati pszichiátriai) szolgálat modellkísérlete, a Fővárosi Önkor-mányzat Heim Pál Gyermekkórháza Mentálhigiéniai Szakrendelésének teamje és a gyermek háziorvosok részvételével"
    című pályázatunkkal 3,5 millió Ft-t nyertünk. Az általunk kidolgozott módszer tapasztalatairól, eredményeiről kongresszusokon számoltunk be.
  • 2007-ben és 2008-ban is nyertünk a MOL Új Európa Alapítvány Segíthetek? MOL Gyermekgyógyító programja keretében kiírt pályázaton 1 000 000, illetve 1 000 000 Ft-t. Ezek segítségével szorongó, depressziós, peremhelyzetbe került kamaszoknak szerveztünk, szervezünk önismereti, művészetterápiás, illetve kalandterápiás csoportokat. Ezek lehetővé teszik, hogy az állapotuk, betegségük miatt szóban nehezen, rosszul megnyilvánuló fiatalok kifejezhessék érzéseiket, vágyaikat, közelebb kerüljenek magukhoz, s önmagukat jobban megismerve, hatékonyabb megküzdési stratégiákat dolgozzanak ki.
  • A Nemzeti Civil Alapprogram pályázatán minden évben eredményesen pályázunk. Az így nyert összegekből működési feltételeink javításához járulunk hozzá (pl. belső könyvtár létrehozása, a rendelőkbe játékok biztosítása).
  • Több kollégánk alapítványi támogatásból vehetett részt továbbképzésen, azaz vált számukra lehetővé új terápiás módszer elsajátítása. Természetesen ez a továbbiakban a gyerekek érdekeit szolgálja, hiszen minél szélesebb a terápiás repertoárunk, annál nagyobb a valószínűsége, hogy minden gyereknél megtaláljuk, illetve alkalmazni tudjuk a neki leginkább megfelelő módszert.

Milyen módszereket alkalmazunk?

A választandó terápiás módszert a gyermek problémája, életkora, illetve kollégáink kapacitása határozza meg. A terápiába vételt szükség esetén állapotfelmérés előzi meg.

Egyéni terápiás formák

• játékterápia
  • segítő beszélgetés
  • viselkedésterápiák
  • kognitív viselkedés terápiák
  • relaxációs technikák
  • mozgásterápia

Családterápia

Csoportterápiák

• kreatív csoport
  • önismereti csoport
  • kalandterápiás csoport
  • szülő csoportok
  • tanulástechnikát oktató csoport

Videótréning

Szülők, pedagógusok részére konzultációs lehetőség

• Fontosnak tartjuk hangsúlyozni, hogy sok esetben elegendő a szülőnek nyújtott segítség, hiszen ő az, aki gyermekét a legjobban ismeri, gyermekére a legnagyobb hatást gyakorolja.

Kérdés esetén keressen minket bizalommal!   Kapcsolatfelvétel